tjen penger raskt og enkelt

23 måter å tjene penger raskt og enkelt

Hvordan tjene penger raskt og enkelt – that’s the question. På denne listen går vi gjennom 23 måter å tjene penger raskt og enkelt. Noen enklere enn andre – men alle skal i utgangspunktet kunne realiseres i løpet av noen dager, maks. en måned eller to.

artikkelen fortsetter under annonsen

Midlertidig deltidsjobb

Dette er muligens den mest åpenbare løsningen. Det er ikke nødvendigvis den raskeste måten å tjene penger på, men hvis du vet at pengene kommer på konto, kan man i verstefall bruke et kredittkort inntil videre.

En deltidsjobb trenger ikke å vare over lang tid, ta kontakt med noen bedrifter direkte og spør om det er noe du kan hjelpe med.

Selge brukte klær

Ikke tenk koffert nå! I enkelte sparebevegelser blir det gjort mye ut av å selge det man har, og ikke trenger lenger. Det kan bli overraskende mye penger til slutt. Et par bøker, et gammelt kamera og noen interiørartikler kan fort bli en tusenlapp.

Hente ut cashpoints

Hvis du er medlem i coop, trumf eller andre ordninger som tilbyr penger ved bruk, er dette antakeligvis en god tid å hente ut pengene.

Ta et lite uttak i dag for å få hentet ut noen raske kroner.

artikkelen fortsetter under annonsen

Spill med odds

Er du skikkelig god på fotball – eller hest? I vår tidsalder kan man tippe på nesten hva som helst. Og er det en sportt som du er skikelig goid på, kan det være noen kroner å hente her.

Det skal dog nevnes at selv de beste tipperne i verden ikke klarer stort bedre enn 60% vinnings-prosent.

Ta på deg småjobber

småjobb for å tjene penger raskt

 

Du trenger ikke nødvendigvis å være ansatt hos en bedrift for å ta på deg noen småjobber. Har du noen eldre naboer som kunne trengt hjelp med å klyppe plenen? Noen naboer som kan sette pris på en nyvasket bil?

Nevn det i en samtale at du nå tar på deg småjobber og at de bare kan ta kontakt om det er av interesse. Begynn med lave priser og øk gradvis etterhvert som interessen tar seg opp og kundelisten blir lengre. Husk å føre regnskap og begynn å skatte når det blir aktuelt!

Pante flasker

Har du noen flasker liggende rundt om? Eller har du vært flink å samle de allerede? Da kan det være greit å ta en tur på butikken. Et par-tre dagligvareposer blir fort 100 kroner. Jeg vet det, da jeg pantet to i går og fikk igjen over 100 kr..

Selge bøker

Har du noen gamle skolebøker liggende? En samling av romaner – kanskje til og med en samling med leksikon etter besteforeldre? Enkelte bøker holder seg relativt greit i verdi – så det kan være verdt å ta en titt på hva du kan få igjen for de.

artikkelen fortsetter under annonsen

Daytrading

Nok en ting man må være veldig forsiktig med. Med mindre du er ekspert, og da har du sikkert allerede vurdert det, så er nok dette alternativet forbeholdt de som er skikkelig investert i aksjemarkedet allerede.

Men om man på død og liv ønsker å prøve det ut, så ta i mot tips fra eksperter, og aldri satse mer enn det du takler å tape. Og aldri short aksjer! Som illustrert nylig så kan man da tape masse penger om aksjen øker i verdi.

Start en klubb eller forening

Ofte får man støtte av kommunale- eller statlige næringsfond om setter i gang klubber og foreninger. Pengene skal i utgangspunktet gå til etablering, men i enkelte tilfeller kan man få støtte eller penger til utstyr etter timene man selv har brukt.

Vi anbefaler selvsagt ikke å utnytte slike ordninger, og det bør være genuin interesse av å starte noe slikt. Ekte ildsjeler er de som får dette til over tid. Men med et stort antall medlemmer vil det også være mulig å tjene nok til å kunne ansettes i en deltidsstilling, slik at alt arbeidet ikke er forgjeves.

Utfør tjenester på en gig-plattform

tjene penger på gig-plattform

Plattformer som Fiverr gir ikke mange kroner for en jobb, men det kan være noe å hente. Er du veldig flink og rask til å lage enkle logoer, som eksempel, kan man sikkert tjene et par hundre til over tusen kroner per jobb.

Blir man skikkelig effektiv kan man selvsagt også automatisere deler av prosessen, slik at logoene blir enklere å lage i fremtiden. Et fast oppsett på hvor teksten er (ikon til venstre, tekst til høyre) f.eks.

Du kan også teste ut ting som du ikke automatisk tenker at du er god på, men som det kan vise seg at du fikser fint. Som oversettelser og artikkel-skriving.

Tjen penger på hobbyen din

Dette går gjerne igjen på småjobber, eller hobby og forening. Men det er mange ulike hobbyer man kan tjene penger på, i form av kurs, salg og konsulentarbeid.

Er du flink til å tegne? Sett i gang et tegnekurs. Sminke? Hårklipp? Trening? Svømming? Matematikk? Økonomi? Kun fantasien vil sette begrensninger.

Pengespill

Hva er vel en liste uten litt gambling. Dette er selvsagt en skummel måte å forsøke å tjene penger på, da det i utgangspunktet er umulig. Men har du riktig flaks – og trenger dobbelt så mye som det du har, kan man alltid prøve det ut.

Et tips er å unngå dette for alt det er verdt! Prøv alt annet først, dette er ikke en god måte å tjene penger på – og huset vinner alltid.

Host et arrangement

Mange har tjent masse penger på å arrangere ulike fester og selskaper. Lei det lokale bygdehuset eller avtal et samarbeid med en bar eller nattklubb, og samle sammen så mange mennesker som lovlig.

I enkelte sydlige land er såkalte skum-party populære hendelser. Kanskje det kan være noe? NB: Bør arrangeres ute!

artikkelen fortsetter under annonsen

Signeringsbonuser

Igjen, enkelte steder på nettet tilbyr x antall kroner, gratis aktiviteter o.l. for å bli med på plattformen deres. Men det er kun fordi de tjener svært gode penger. Så vær obs, men det kan jo være at du er skikkelig heldig selvsagt.

Selge gamle spillkonsoller

Har du noen gamle spillkonsoller liggende bortgjemt i et skap? En samling av gamle xbox-spill fra den første generasjonen? Legg de ut på Finn.no!

Mange er interesserte i eldre spillkonsoller, gjerne på grunn av minner tilknyttet spillene, så holder du på noe sjeldent kan det være verdi i det.

Hobbyfotograf? Selg foto til lokalavisen

Eller til klubber, foreninger, kommuner eller bedrifter. I 2021 er vi tinærmet sykelig opptatt av internett og sosiale medier, og bilder er en viktig del av opplevelsen på internett. Ta kontakt med lokale bedrifter om du har noen relevante, spennende bilder de kan være interessert i.

Bilde av en sjelden fugl til et naturvernlag? Bilde av en spennende hendelse til lokalavisen? Knips i vei!

Opprett en treningsgruppe

Er du en aktiv person som tilbringer det meste av fritiden på treningssenteret? Samle sammen en gjeng og ta turen ut i naturen! Pakk en sekk med niste til hele gjengen så kan du ta en grei pris for å være med på den ukentlige turen.

Spørreundersøkelser på nett

Nok en jobb som må være med på enhver toppliste. Det finnes helt sikkert gode alternativer og steder å tjene penger på dette, men det er svært vanskelig å tjene bra på dette. Er man heldig får man kanskje 40 kroner for å delta i 20 minutter, noe som er helt ok om du liker å delta på slike undersøkelser, men lite forutsigbart når det kommer til pengene man tjener.

artikkelen fortsetter under annonsen

Volatile kryptovaluta

Har du ikke hoppet på bølgen enda? Kanskje er det en god ting – hvem vet! Om 20 år kan det være at vi alle angrer på at vi ikke investerte hele formuen i Bitcoin, men det er vanskelig å forutse. Det man kan gjøre er å ta en råsjanse på noen av de mindre valutaene, da det er disse som har størst vektspotensiale.

I dagens volatile marked er det uansett penger å tjene – og tape – så vær forsiktig om du velger å prøve lykken!

Ta på deg enkle vaskejobber

Dette er vel akkurat det samme som en småjobb, men jeg kom frem til at det fortjente et eget punkt. Vaske biler, sykler, hus, hytter – eller hva som helst. Kun fantasien setter grenser. Du kan ta på deg skikkelig grovvask på uteområder, eller lettere husholdningsvask.

Husk riktig teknikk når du bøyer deg mye – da kan det være en skikkelig god treningsøkt! Ellers er det dårlig for rygg og nakke.

Mystery shopping

… og lignende jobber. Enkelte ganger blir det utlyst jobber som krever relativt lite av deg som jobbtaker, men som kan være helt fine som midlertidige stillinger. Som mystery-shopper reiser du innom butikker, ser hvordan de behandler deg som kunde, og leverer en rapport i etterkant. Søk i vei om det høres interessant ut!

Resirkulere gammel elektronikk

Mobiltelefoner og pc-er. Ofte har butikker kampanjer hvor de gir deg tilbake en monetær verdi i form av rabatt eller gavekort i innbytte for gamle produkter.

artikkelen fortsetter under annonsen

Selge brukte ting, møbler og gjenstander

Her kaster vi helt enkelt inn resten av ting som kan selges brukt. Kun kreativiteten setter grenser. Lamper, tv-er, benker, bord, stoler, servise, mikrobølgeovn, verktøy, pledd og gulvteppe.

Kom igjen hjerne – tenk! I denne kategorien er det svært mange muligheter. Gardiner, pynteputer, dører, gamle dekk, jekker, kurver, hyller og skap.

Og vipps – så har du noen kroner i lomma.

Annonse
Aktivert.no

Aktivert er et webmagasin med tusenvis av lesere hver måned. Her finner du topplister og spennende innsikter innen flere ulike sjangre.

Populære innlegg
Annonse