38 spennende yrker

Nedenfor finner du 38 yrker som fra tid til annen vil medføre både svette håndflater og trykkende adrenalinrus.

Jobbene er spennende av forskjellige grunner, og enkelte mer krevende enn andre. Både ansvars- og følelsesmessig. Vi burde alle sette stor pris på de som ønsker å gjøre disse jobbene, slik at alle oss andre kan ha glede av stabiliteten og den relative ansvarsfriheten i hverdagen.

Og en ting til før vi fortsetter: Dette er en berg- og dalbane av en liste. Dette er et bevisst valg, da vi ønsker at du ikke skal kjede deg på veien nedover.

artikkelen fortsetter under annonsen

1. Brannkonstabel

Det første yrket på denne listen er også ett av de viktigste. For når huset står i fyr og flammer, kommer de ambulerende for å redde de som står oss nærmest.

I dette yrket, som heldigvis ikke alltid er like spennende, må man forberede seg på å gjøre det man kan for å redde liv. Man skal slite med å finne et mer spennende yrke!

2. Dykker

Enten du jobber som sveiser under vann, eller forsøker å finne forhistoriske skatter gjemt på havets bunn, må dette kunne kvalifiseres som et spennende yrke.

I de fleste yrker kan man ta en pause, selv i arbeidstiden. Man kan ta av seg beskyttelsesutstyret og ta en pust i bakken. For dykkere i aksjon er det ikke anbefalt å kle av seg!

3. Soldat

Man kan ha lange diskusjoner om hva de viktigste yrkene er og hvordan de bør gjøres. Man kan mene både det ene og det andre når det kommer til militæret og opprustning.

Men det å sette seg selv foran andre mennesker i krevende situasjoner, er noe vi alle bør respektere og beundre. En soldat må belage seg på mange spennende situasjoner.

4. Jordmor

En jobb som heldigvis er mer spennende i den gode retningen, men som kan være riktig så krevende til tider. Man må være en god menneskekjenner, og kunne holde seg rolig under stress.

5. Fallskjerminstruktør

Hoppe ut av fly? Falle i noen titalls sekunder med hastigheter opp mot 216 km/t? Trenger vi å skrive noe mer?

artikkelen fortsetter under annonsen

6. Intensivsykepleier

Intensivsykepleiere vil oppleve mye gjennom en karriere. Mye spennende, mange fine historier og noen skikkelig leie situasjoner man helst vil glemme.

Sykepleiere får ikke nok heder og ære for arbeidet de gjør – lag flere sanger om de!

7. Skuespiller

Her hopper vi frem og tilbake raskere enn en kanin som hopper frem og tilbake. Skuespiller-yrket er kjent som både elegant og spennende.

Antageligvis også frustrerende til tider. Når du har gått på prøveinnspillinger i flere uker, eller måneder, uten å få arbeid, er det vel også spennende å se hvor lenge man kan utsette husleien.

8. Ambulansearbeider

Hver gang du ringer 113, vil en ambulansearbeider ta opp telefonrøret i slow-motion og svare med søramerikansk aksent: «Hvor?».

Når du har fortalt hvor du befinner deg, vil ambulansesjåføren spinne seg ut fra det lokale rånetreffet og kjøre i sinnsyke hastigheter for å rekke frem i tide.

Etter 11 minutter og 5 mil tilbakelagt dukker han opp. Det er sent om kvelden, så lysene ser ut som fyrverkeri i det rolige nabolaget.

I det han tar steget ut av ambulansen, tar han av seg solbrillene og fyrer opp en sigarett han rullet på veien. Han snur seg til damen som står på fortauet, lener inntil henne og spør: «Hvor?».

9. Influencer

Det høres nesten ut som en sykdom, gjør det ikke? Men det er det altså ikke. En influencer er en kjendis, men hovedsakelig i den digitale verden.

De har mye innflytelse, særlig på unge mennesker. De fokuserer mye på lite vesentlige ting, og tjener penger på å dele lavkvalitets innhold i HD.

10. Profesjonell idrettsutøver

Hvor spennende er vel ikke sjakk! Det er ikke tull en gang. Blitz-sjakk vil eksempelvis få de fleste av oss til både å svette og skjelve der vi sitter.

Ellers er det veldig spennende å være idrettsutøver, selvforklarende i kampsporter, men også i andre sporter som ikke nødvendigvis virker så spennende.

artikkelen fortsetter under annonsen

11. Lydtekniker

Lydteknikere jobber med lydproduksjon og setter sammen riktig utstyr og innstiller riktige nivåer slik at ting lyder bra. Når ting endelig sitter, eller du har et stort oppdrag på gang, er det nok særlig spennende.

12. Kokk

Det er sikkert ikke alltid kokkeyrket er like spennende. Får du aldri lekt med ingredienser og eksperimentert på egenhånd, er det sikkert veldig traust. Men har du derimot muligheten å påvirke eget arbeid i en stor grad, kan det være riktig så spennende. Noen viktige gjester? Et monetært mål som skal oppnås? Særlig for chef-er er nok konkurranseinstinktet viktig.

13. Designer

Designere, være møbel-, grafisk-, interiør- eller lignende, kan være skikkelig spennende. Det er mange som faller inn under denne kategorien, og også ingeniører fungerer gjerne som tekniske designere. Det å se etter løsninger der andre ser problemer, og deretter løse de på en god måte, må være utrolig spennende.

14. Fotograf

Enkelte fotografer har nok en mer spennende jobb enn andre. Har du spesialisert deg på bryllup og konfirmasjoner, vil du nok ikke slite med å kontrollere pulsen. Om du er sports- eller dyrefotograf derimot, kan det være svært spennende fotomuligheter i vente.

15. Gründer

Jobbe for å realisere din idé. Møte med lokalaviser og andre medier. Møter med investorer og samarbeidspartnere. Være sjef, designer og praktiker i samme rolle. Et svært spennende karrierevalg, med uante muligheter. Én dag vurderer du å legge ned driften, året etterpå kan du få bud på 50 millioner for selskapet.

16. Musikkprodusent

En musikkprodusent vet hvordan man mikser og trikser med lyder for å få en sang til å vekke følelser. Man samarbeider gjerne med flere artister og ulike talenter for å sette sammen et kunstverk. Det må være spennende å få høre på nye eller etablerte artister treffe skikkelig bra, og se hvordan lytterne og kritikerne reagerer på musikken din.

17. Personlig trener

Som personlig trener får du være med på å endre livet til mennesker, og gi de trenings- og kostholdstips til å kunne leve et bedre liv. Du jobber gjerne også med mennesker med enkelte fysiske begrensninger, noe som må være både givende og spennende.

artikkelen fortsetter under annonsen

18. Komiker

Enten du er en hverdagsklovn som jobber 8 til 4 på kjøpesenter og cruiseskip, eller du er en etablert stand up-komiker, må det være gøy å se genuine reaksjoner fra alle typer mennesker. Latter er smittende, og det må være gøy når akten sitter skikkelig.

19. Lystekniker

Det å få være med å sette sammen fantastiske show for tusenvis av publikummere, og bidra til å fremheve effekten av høydepunkter, må gi noen særdeles fine opplevelser.

20. Regissør

Som regissør er du den kunstnerisk ansvarlige i blant annet tv- og filmproduksjoner. Du får oppleve fantastiske øyeblikk og det må være spennende når ting går tilnærmet feilfritt fra ende til annen.

21. Kroppsøvingslærer

Som kroppsøvingslærer hjelper du med å bidra til, inspirere og vekke den fysiske fostringen til barn og unge voksne. Du kan hjelpe dem med å forstå hvorfor fysisk belastning er viktig for oss mennesker, og om du legger litt kreativitet i jobben er det spennende å sette sammen kreative treningsopplegg og se hvordan det påvirker barn og unge positivt.

22. Dommer

En dommer har en svært viktig jobb. Har du gjort noe galt, eller trenger å løse en real konflikt, tas det gjerne med til domstolene. Her vil en dommer ha den siste avgjørende stemmen, og selv om det stort sett dreier seg om relativt trivielle saker, kan det komme svært krevende eller spennende saker som krever litt ekstra.

23. Politi

Detektiv, etterforsker, åstedsgranskning, det er mange yrker som går inn under denne kategorien slik vi har tenkt det på denne listen. Alle som er med på å straffe og løse kriminelle forhold. Sjefsrollene har gjerne den mest spennende rollen i en forstand, da de må holde pressekonferanser og ta store avgjørelser.

Men det er betjentene og etterforskerne som vil oppleve krevende og spennende situasjoner på daglig basis.

24. Forsker

Forskere driver med… forskning. Det er en aktiv, grundig og systematisk granskning for å finne ny viten og øke kunnskap. Noe vi alle får glede av i form av nye, spennende teknologier, medisinske funn og nye produkter.

Det er nok en god del langtekkelig og relativt kjedelig arbeid, men nye funn, tanker og idéer som kan utforskes må være særlig spennende. Man får også brukt mye tid sammen med andre, og jobbe med å løse problemstillingene sammen.

Det å ha forelesninger og veilede doktorstudenter er nok også gøy!

artikkelen fortsetter under annonsen

25. Røykdykker

Røykdykkere er brannkonstabler med ekstra kurs i røykdykking. De har på seg spesialbekledning, maske og oksygentank for å kunne trenge seg inn i røykfylte rom.

26. Fengselsbetjent

Fra dag til dag er det heldigvis ikke så spennende å være fengselsbetjent. Men man jobber med mennesker som har gjort kriminelle, og i enkelte tilfeller, grusomme handlinger.

Man får bidra i rehabiliteringsprosessen til disse menneskene, og får høre historier fra livene deres. Det mest spennende yrket er det nok ikke, men det har nok sine spennende øyeblikk.

27. Arrangementsplanlegger

Som arrangementsplanlegger er du gjerne ansvarlig for å få alt i en tilstelning til å gå smertefritt. Spennende og krevende.

28. Vekter

Det finnes mange forskjellige yrker innen denne kategorien. Du kan kjøre rundt og vente på at husalarmer eller bedriftsalarmer utløses, du kan være vekter på kjøpesenter eller flyplass. Du har helt sikkert også møtt på en dørvakt eller to på utesteder. Et viktig og spennende yrke!

29. Professor

Dette faller gjerne inn under samme kategori som forsker, da man ofte er med på å finne og konseptualisere ny kunnskap. Samle sammen og komme til konklusjoner. Det kan også være riktig så spennende å lære bort faget ditt til studenter. Du får også være med på spennende prosjekter, presentasjoner og arrangementer.

30. Arkeolog

Arkeologer forsker og finner ut av hva som skjedde i fortiden. Man har gjerne enkelte felt man spesialiserer seg i, og kan være en jobb du reiser rundt i verden for å gjøre.

31. Veterinær

Dyrleger jobber med å hjelpe dyr som lider av forskjellige sykdommer og andre helsemessige plager. Særlig hasteoppdrag må være både krevende og spennende på samme tid.

artikkelen fortsetter under annonsen

32. Danser

Alle jobber som utføres foran et publikum er spennende. Dansere trengs blant annet i filmer, musikkvideoer, forestillinger og teaterproduksjoner. Mange dansere jobber også i bakgrunnen for kjente artister.

33. Modell

Modelloppdrag er nok ikke alltid like spennende, men livet som følger yrket er nok riktig så fengende. Som med andre booking-relaterte yrker, er det nok mange svingninger, men når det går riktig godt er det nok et spennende liv å lede.

34. Kirurg

Kirurger jobber med å kutte, fjerne, plassere og sy sammen kroppsdeler. Blant annet. De har lange medisinske utdanninger, og hverdagen byr på mer spenning og stress enn jobbene til folk flest. En svært viktig samfunnsrolle.

35. Pilot

Det høres i alle fall veldig spennende ut.

36. Tryllekunstner

Som med andre yrker hvor man jobber for og med et publikum, er dette yrket svært spennende. Det er nok veldig trasig å få det til som en heltidsjobb, men de som får det til lever nok et spennende liv hvor de får delt ut mye latter og glede.

37. Musiker

Musikkartister jobber med å komponere musikk. Enten på egenhånd eller sammen med andre. Det er nok alltid like spennende å se hvordan publikum reagerer, og vi dødelige vil nok alltid lure på hvordan det føles når publikum synger med på sanger du har skrevet, komponert og produsert på egenhånd.

artikkelen fortsetter under annonsen

38. Flygeleder

Flygeledere har ansvar for flytrafikken. Her er det viktig å holde hodet kaldt, og unngå spennende situasjoner. Det som er fint med yrket, er at om du har en kjedelig dag på jobben, er det bare å unngå å følge med et kvarter, så har du plutselig masse spennende arbeid.

Annonse
Aktivert.no

Aktivert er et webmagasin med tusenvis av lesere hver måned. Her finner du topplister og spennende innsikter innen flere ulike sjangre.

Populære innlegg
Annonse