Fly med solnedgang i bakgrunnen.

Billig flyreise? Her er oversikten du trenger.

I denne artikkelen har vi tatt utgangspunkt i at du ikke er på utkikk etter rimelige reiser i første klasse eller business-avdelingene på flyet. Det er stoff til en annen artikkel. Her kommer vi med tips og råd vi har brukt til å spare penger på budsjettet. Øverst vil vi diskutere fremgangsmåten ved korte og lengre flyreiser, før vi helt nederst kommer med en oversikt over flyselskaper, fly-søkemotorer og tilbydere av restplass.

artikkelen fortsetter under annonsen

Fremgangsmåte ved korte flyreiser

Ved kortere reiser har du ikke muligheten til å dele opp flyreisen, som er et av tipsene ved lengre reiser. Du står derfor igjen med de to første alternativene; kjøp billettene i god tid eller bestill billettene noen dager før avgang. Nedenfor har jeg lagt ved både tilbydere av restplasser og noen kjente leverandører av flybilletter.

Fremgangsmåten ved lengre flyreiser

Ved lengre flyreiser vil sannsynligvis ikke punkt to gjelde. Her er det gjerne planlegging flere uker eller til og med måneder i forveien, og derfor kan det være greit å finne en løsning så tidlig som mulig. Her er det selvsagt mange faktorer som spiller inn. Er du i en småbarnsfamilie og ønsker å ha det så rolig og lite stressende som mulig, så kan det være greit å bite i det sure eplet og betale litt ekstra for komforten en lengre flyreise medfører. Er dere et samboerpar, vennegjeng eller flyr du solo? Da kan det være svært hensiktsmessig og pengebesparende å vurdere alternativer.

Måten du setter sammen flere flyreiser er ved å undersøke alternativene. Husk at du bør ha rundt tre timers opphold på hver flyplass du stopper, for å være sikker på at du rekker å hente bagasjen og stille deg i kø for å komme med på det neste fartøyet. Ved flyreiser over et visst antall uker kan du også planlegge å tilbringe en dag eller to i byene du stopper. Slik får du et hav av opplevelser, og kan spare mye penger på transport. Selvsagt kan det være dyrt å finne hoteller eller andre severdigheter på denne måten, men da må man undersøke de rimeligste alternativene også her. Tenk hvor minnerik en reise til Sør-Afrika blir hvis du også har opplevd Egypt og Italia. Hvis dette er en mulighet kan du også søke etter flyreiser + hotell (charter). Nedenfor finner du oversikten over kjente leverandører av flyreiser. Her kan du enkelt gå frem og tilbake for å sammenligne priser.

artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av flyselskaper som ønsker minst mulig tomme seter.

Det er viktig å huske på at flyselskapene ønsker å tjene mest mulig per reisestrekning. Derfor finner vi de rimeligste reisene i god tid før flyturen, og tett på selve avgangen. Dette fører til at det er hovedsakelig tre måter man kan gå frem for å få tak i rimelige flyseter:

 1. Du kan kjøpe billettene i god tid
 2. Du kan ta sjansen på å finne en rimelig restplass noen dager før avgang.
 3. Skal du fly over en lengre strekning? Del opp strekningen over flere stopp.

Oversikt over tilbydere av flyreiser, samt noen flyselskaper

Tilbydere og søkemotorer som sammenligner priser av flyreiser:

 1. https://www.momondo.no/
 2. https://www.finn.no/
 3. https://www.ticket.no/
 4. https://www.supersaver.no/
 5. https://www.expedia.no/

Nettsider som har oversikt over restplasser:

 1. https://www.restplass.no/
 2. https://www.tui.no/tilbud/restplass/
 3. https://www.ving.no/restplasser/
 4. https://www.apollo.no/restplasser
 5. https://www.finn.no/reise/restplasser/

Tilfeldig utvalgte flyselskaper:

 1. https://www.sas.no/
 2. https://www.norwegian.no/
 3. https://www.thomascookairlines.com/
 4. https://www.airfrance.no/
 5. https://www.ryanair.com/gb/en/
Annonse
Aktivert.no

Aktivert er et webmagasin med tusenvis av lesere hver måned. Her finner du topplister og spennende innsikter innen flere ulike sjangre.

Populære innlegg
Annonse