Billig nettside? Hvordan du kan få nettsiden svært rimelig

Så du ønsker en ny nettside. Heldigvis finnes det en rekke leverandører som kan gjøre dette til en billig penge. I mange tilfeller er dette dessverre samsvarende med dårlig kvalitet. I denne artikkelen får du en fin og enkel oversikt over hvilke alternativer du har.

Etter å ha lest gjennom disse punktene, så bør du tenke gjennom hva som er viktigst for deg og din bedrift. Går du harde tider i møte så er det mulig at du bør ta en rimelig løsning – i hvertfall for nå. Nettsiden kan alltids bygges på eller videreutvikles av andre aktører. Spesielt hvis du kjøper en WordPress-løsning.

artikkelen fortsetter under annonsen

Det første punktet på denne listen er å oppsøke lokale leverandører. Det er viktig å støtte lokalsamfunnet – og lokale bedrifter vil sette pris på være et alternativ, før du kommer med en beslutning. Da har de i hvertfall muligheten til å konkurrere med de andre aktørene. Videre så kan du oppsøke rimelige tilbydere av nettsider. Vi vil også vurdere ulike alternativer som Fiverr.com, Mittanbud og Finn småjobb. Avslutningsvis nevner vi både de positive og negative sidene med å gå for de dyrere aktørene.

Artikkelen er som følger (klikkbare lenker):

  1. Kjøpe nettside av en lokal leverandør
  2. Finne rimelige tilbydere av websider
  3. Kjøpe nettsider via anbudstjenester og torg
  4. Hvis du har budsjettet: få profesjonelle til å lage nettsiden

Kjøpe nettside av en lokal leverandør

Den enkleste måten å finne din lokale leverandør av web/grafisk design eller it-tjenester er å spørre lokale bedrifter, venner og bekjente. Disse kan du også spørre via kanaler som Facebook. En melding der du spør om noen kjenner til et firma som driver med det i nærområdet ditt. Du kan også benytte Google til å finne en lokal tilbyder av webdesign.

Skriver du inn ‘grafisk design’, ‘webdesign’, ‘nettside’ eller lignende begreper i et google-søk vil ofte lokale aktører dukke opp. Du finner de gjerne i boksen litt ned i resultatlisten, hvor det også er med en stjenerating. Dette gjør det enkelt å lete blant de lokale alternativene. Man kan også lese annonser i avisen og ulike mediekanaler for å finne de ulike bedriftene. Be om et pristilbud.

Positivt:

Det er svært positivt da det går direkte til lokalbefolkningen. Du vil direkte støtte en lokal bedrift og indirekte støtte kommune og andre, relevante lokale tiltak. Det er også positivt å ha en lokal bedrift som man kan henvende seg til. De ønsker gjerne å opprettholde et godt rykte i lokalmiljøet, og du minsker dermed risikoen for svindel og dårlig utført arbeid.

Det er også svært positivt at du kan benytte dette firmaet til andre oppdrag i fremtiden. Hvis det er en lokal aktør så har den gjerne også enkel tilgang på grafisk design, trykksaker og lignende. Det er gjerne lavere terskel og de fleste vil ikke fakturere deg for en 5 minutters telefonsamtale. Et samarbeid med en lokal bedrift kan også lønne seg i lengden, da reklamebyrået eller webdesign-firmaet vil kunne anbefale deg til andre, lokale bedrifter. Slik at det kan på sikt bringe inn lokal trafikk til deg og din bedrift

artikkelen fortsetter under annonsen

Ulempene:

Den største ulempen med å benytte en lokal leverandør er gjerne mangelen på kunnskap og effektivitet innad i bedriften. Firmaet har gjerne ikke tilgang på spesifikke personer som kan løse de ulike problemet som dukker opp. Dette bidrar til at de vil bruke mer tid på å løse mindre problemer enn hva et stort, anerkjent firma vil bruke på den samme jobben.

Finne rimelige tilbydere av websider

Det er enkelt å finne nasjonale, rimelige tilbydere av nettsider. Ved et enkelt Google-søk vil du få flere alternativer. S0øker du etter ‘billig nettside’, ‘rimelig nettside’ og lignende fraser så vil en rekke ulike bedrifter dukke opp i søkeresultatet ditt. Her kan du velge og vrake mellom de du synes ser, høres best ut og som har de mest imponerende referansene.

Positivt:

Det positive med å finne en billig leverandør av nettsider er åpenbart prisen. Det trenger heller ikke å gå ut over kvaliteten. Noen av bedriftene som tilbyr billige nettsider vil også kunne være behjelpelig med problemer som dukker opp. Dog har de gjerne support på engelsk, da det er vanlig praksis å sende arbeidet med nettsiden til India og lignende land.

Ulempene:

Den største ulempen er at det ofte går utover kvaliteten på sluttproduktet. Det er ikke lagt inn tid og energi på å gjøre nettsiden så brukervennlig som mulig. De rimelige leverandørene bruker gjerne ferdig oppsatte maler på nettsiden din. De kan også ta en høy timepris ved senere anledninger hvis det er noe du ønsker å endre på nettsiden.

Kjøpe nettside via anbudstjenester og torg

Det finnes en rekke ulike anbudstjenester og torg. Vi bruker alle finn.no svært flittig og det er en av landets mest besøkte nettsider. Topp 10 om jeg ikke husker feil. Mittanbud og Anbudstorget er også gode alternativer, og det finnes flere lignende tjenester. Hvis du ønsker å gjøre det så billig som mulig så kan også internasjonale leverandører være av interesse; her er fiverr.com et alternativ.

Positivt:

Det positive ved å benytte seg av en anbudstjeneste er at du vil få svar fra flere ulike leverandører. Dermed kan du sammenligne stjernerating og samtidig få leverandørene til å svare hvordan de ville løse problemet ditt. I mange tilfeller med en fastsatt pris på forhånd. Hvis pris er svært viktig eller den viktigste faktoren så er anbudstjenester veldig fine alternativer

Ulempene:

Den viktigste ulempen er at du ikke nødvendigvis får eksperthjelp. Referansene deres kan være gode og alt kan se ut som det er på stell – men det er ikke alltid et profesjonelt byrå som sitter bak. Hvis det er en videregående elev så kan han gjerne avslutte samarbeidet om noen måneder. Det er også mulig at du vil få et middelmådig produkt av ubehjelpelige leverandører. Timeprisen kan være stiv hvis det oppstår problemer. Det er også mulig at de ikke har svar på det du trenger hjelp til.

artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du har budsjettet: få profesjonelle til å lage nettsiden

Det finnes en rekke profesjonelle aktører i Norge. Det kan like gjerne være en lokal tilbyder eller et byrå som også tilbyr billige nettsider. Men hvis du ønsker å bruke litt penger på digital profilering av bedriften din, så er en stor, digital aktør det beste alternativet. Du har også flere valgmuligheter og kan få eksperthjelp av et stort kreativt grafisk byrå.

Positivt:

Det positive ved å benytte seg av et stort, nasjonalt firma er mulighetene og utviklingspotensialet. Det finnes en rekke ulike kreative designere; men hvis målet til bedriften din er en svært profesjonell nettside, god lastetid og nøye planlagt etter brukerens behov, så er dette veien å gå. Dette gjelder også hvis nettsiden er komplisert eller hvis du selger eller driver med noe som innebærer stor sikkerhetsrisiko. Du vil få svar på akkurat det du trenger hjelp til og det finnes en rekke dedikerte ansatte.

Ulempene:

Ulempen med å benytte seg av en stor, nasjonal aktør er åpenbart prisen. Prisen vil bli stiv – det finnes det ingen vei utenom. Dette er mennesker som har studert i mange år og som har skikkelige data og resultater å vise til. En annen ulempe er at du ikke vil støtte opp om lokalbefolkningen. Uavhengig om at du liker å ha én dedikert kontaktperson, så kan det også være at du blir sendt rundt til ulike supportere. Men dette er selvsagt ikke tilfelle i alle situasjoner.

Avsluttningsvis

Jeg vil ønske dere lykke til og håper at bedriften finner et passende alternativ. Det vil i mange tilfeller være greit å bruke litt mer penger på nettsiden enn hva man først hadde tenkt. Det er tross alt førsteinntrykket til svært mange av kundene dine. Det er også her reklamekampanjene (Google Ads o.l.) vil ende opp til syvende og sist. Nettsiden vil også dukke opp i Google-søk og være ensbetydende med bedriften din.

Annonse
Aktivert.no

Aktivert er et webmagasin med tusenvis av lesere hver måned. Her finner du topplister og spennende innsikter innen flere ulike sjangre.

Populære innlegg
Annonse