Dagens ord er brainstorming

I designrelaterte yrker er man avhengig av å komme opp med gode idèer titt og ofte.

artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatet er også synlig, slik at man alltid føler et eksternt press om å lage fine og brukervennlige løsninger.

Samtidig er det selvsagt svært gøy å lage produkter som overgår kundens forventninger.

I stedet for å ta tak i et prosjekt med den første, gode idèen man pønsker ut, vil det ‘alltid’ være hensiktsmessig å vurdere andre aktuelle alternativer.

Brainstorming er en åpen prosess hvor alle idèer, tanker og meninger er like velkomne som en oljeskvett i Nordsjøen. Videre vil en tilsynelatende upraktisk tanke like gjerne  kan like gjerne være et steg i riktig retning. Når man prioriterer denne åpne kommunikasjonen innad i teamet, vil man senke skuldrene og komme med unike forslag.

Man kan selvsagt gjøre dette på en mer eller mindre formell måte. Man kan ta i bruk post-it lapper, henge forslag på en tavle eller snakke løst om problemet. Fellesnevneren er at det skal være en gjennomgående lav terskel for å legge frem forslag under denne idèmyldringsfasen. Det er likevel anbefalt å få det ned på papir, for å kunne gå gjennom forslagene når man nærmer seg en tilfredsstillende løsning.

NB: Det norske ordet for brainstorming er idèdugnad…

Jeg personlig vil fortsette å bruke det engelske ordet.

Annonse
Aktivert.no

Aktivert er et webmagasin med tusenvis av lesere hver måned. Her finner du topplister og spennende innsikter innen flere ulike sjangre.

Populære innlegg
Annonse