Dagens ord er brainstorming

I designrelaterte yrker er man avhengig av å komme opp med gode idèer titt og ofte.

artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatet er også synlig, slik at man alltid føler et eksternt press om å lage fine og brukervennlige løsninger.

Samtidig er det selvsagt svært gøy å lage produkter som overgår kundens forventninger.

I stedet for å ta tak i et prosjekt med den første, gode idèen man pønsker ut, vil det ‘alltid’ være hensiktsmessig å vurdere andre aktuelle alternativer.

Brainstorming er en åpen prosess hvor alle idèer, tanker og meninger er like velkomne som en oljeskvett i Nordsjøen. Videre vil en tilsynelatende upraktisk tanke like gjerne  kan like gjerne være et steg i riktig retning. Når man prioriterer denne åpne kommunikasjonen innad i teamet, vil man senke skuldrene og komme med unike forslag.

Man kan selvsagt gjøre dette på en mer eller mindre formell måte. Man kan ta i bruk post-it lapper, henge forslag på en tavle eller snakke løst om problemet. Fellesnevneren er at det skal være en gjennomgående lav terskel for å legge frem forslag under denne idèmyldringsfasen. Det er likevel anbefalt å få det ned på papir, for å kunne gå gjennom forslagene når man nærmer seg en tilfredsstillende løsning.

NB: Det norske ordet for brainstorming er idèdugnad…

Jeg personlig vil fortsette å bruke det engelske ordet.

Annonse
Aktivert.no

Aktivert er et webmagasin med tusenvis av lesere hver måned. Her finner du topplister og spennende innsikter innen flere ulike sjangre.

Populære innlegg
Annonse

Meld deg på nyhetsbrevet

Ved å delta samtykker du å motta varsler om nye innlegg, gode tilbud hos våre samarbeidspartnere og annen informasjon vi ser på som nyttig for våre lesere. Du kan melde deg av når som helst, og lese vår personvernerklæring for mer informasjon.