Eksperter: De 5 beste fotballspillerne noensinne

I følge denne Wikipedia artikkelen: Wikipedia.org er det en rekke eksperter som har uttalt seg om hvem de mener bør bli vurdert som tidenes beste fotballspiller. Det er mulig at enkelte av disse ekspertene uttalte seg for et par tiår siden, det blir dessverre ikke omtalt i særlig detalj. Det som er interessant derimot, er listen over hvem de mener er de beste. På første plass, med hele 63 eksperter, er fotballspileren Pelé.

artikkelen fortsetter under annonsen

På første plass: Edson Arantes do Nascimento aka Pelé

Péle var en braziliansk fotballspiller som var aktiv i årene 1955 – 1977. 22 år med effektiv, profesjonell spilletid med andre ord. Han blir av mange, hvis ikke de aller fleste eksperter, omtalt som den beste fotballspilleren gjennom tidene. Pelé spilte totalt 1363 profesjonelle kamper, og scoret 1281 mål i disse kampene. I en periode av karrieren var han også den best betalte idrettsutøveren i verden. Det er kanskje ikke så rart, da fotball har vært, og vil fortsette å være en av de mest populære idrettene i verden.

På andre plass: Argentinske Lionel Messi

Messi er kanskje bare 1.70m høy, men han er også viden kjent som en av de beste fotballspillerne verden noengang har sett. Den argentinske spissen spiller som kaptein for Barcelona, et av verdens mest anerkjente fotballag. Hele 49 eksperter(!!) mener at Messi er den beste fotballspilleren i historien. Han har vunnet Ballon d’Or 5 ganger. Ballon går til den spilleren en komitè mener presterte best det året. Hele 5 ganger har han vunnet den i de 16 årene han har spilt profesjonelt. Han er svært lojal og har spilt for Barcelona hele karrieren.

artikkelen fortsetter under annonsen

På tredje plass: Diego Maradona

Den anerkjente fotballspilleren spilte profesjonelt i hele 21 år. På Wikipedia-listen over ekspertenes mening, har hele 20 viden kjente eksperter gitt tittelen ‘tidenes beste fotballspiller’ til Maradona. Hvis ingenting annet, beviser denne listen i hvert fall at Argentina produserer fantastiske fotballspillere. I disse dager jobber Diego Maradona som manager for den Mexikanske andredivisjons-fotballklubben Dorados. Maradona og Pelé ble begge kåret til Fifas beste fotballspillere gjennom det 20. århundre. Maradona er 1.65m høy, men hadde en fantastisk visjon og ballkontroll.

På fjerde plass: Cristiano Ronaldo

Mannen som etter min mening mangler en h i navnet sitt, er likeledes en fantastisk fotballspiller. Hvis han ikke er den beste fotballspilleren, så er han trolig den kjekkeste. Spiss og kvinnebedårer Ronaldo får 18 av ekspertenes stemmer. I likhet med Messi har også Ronaldo fem Ballon d’Or gullballer å vise til. Han er viden kjent som en fantastisk målscorer, og har spilt for noen av verdens beste fotballklubber. Manchester United, Juventus og Real Madrid. Ronaldo har spilt profesjonelt siden 2002, og har muligens igjen noen gode år enda.

På femte plass: Alfredo Di Stéfano

Denne argentinske/spanske fotballspilleren spilte profesjonelt i årene 1945 – 1966, og hele 11 eksperter mener at Stéfano er tidenes beste. Han var en svært stor idrettsutøver på 40-, 50- og 60-årene, og er mest kjent for prestasjonene sine i Real Madrid. Jeg personlig synes det blir for drøyt å dra frem fotballspillere som var gode for 60-70 år siden. Det er et helt annet nivå i dag, og kunnskapen om kosthold, trening og teknikk er noe helt annet i dag enn det var den gangen. Han fortjener likevel å være med på listen, da denne spissen  fortsatt blir snakket om i dag.

Annonse
Aktivert.no

Aktivert er et webmagasin med tusenvis av lesere hver måned. Her finner du topplister og spennende innsikter innen flere ulike sjangre.

Populære innlegg
Annonse