Jobbe hjemmefra? 3 spennende kategorier du bør undersøke nærmere

Det finnes en hel rekke jobber du kan gjøre hjemmefra. Personlig så har jeg hatt noe erfaring med bl.a. spørreundersøkelser, annonseinntekter fra blogg, samt. heltidsjobben min. Den går nemlig ut på å designe, utvikle, forflytte og vedlikeholde hjemmesider. Hovedsakelig for bedrifter, men jeg har også noen til eget bruk. Som denne for eksempel.

artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes selvsagt ulike vanskelighetsgrader når det kommer til slike jobber. Spesialister på enkelte programmeringsspråk samt. behandling av sensitiv informasjon kan gjerne ta betalt et par tusen kroner i timen. Men med mindre du er svært interessert i et relevant felt for disse yrkene, så kan det være greit å velge noe mer passende.

I denne artikkelen har jeg samlet sammen fem forskjellige typer arbeid, hovedsakelig ting som det er en lav terskel for å begynne med.

Lag noe med hendene dine!

Fantasien har ingen grenser. Her er noen eksempler på ting du kan lage/utvikle/sette sammen for deretter å selge det på Facebook, Finn.no, egen nettside eller oppslag på lokalbutikken:

 • Parkbenker,
 • stuebord,
 • koppholdere,
 • benker,
 • klokker,
 • kniver,
 • fluebinding,
 • ved,
 • tegninger,
 • maleri,
 • fotografi,
 • t-skjorter,
 • capser,
 • smykker,
 • strikket genser,
 • syltetøy,
 • bakevarer.

Det viktigste er at du tar det første steget. Vil du lykkes med noe sterkt nok så vil ikke noen titalls telefonsamtaler eller en rekke nervepirrende oppdateringer på sosiale medier stoppe deg. Ett salg skal til – så er du i gang. Da er det bare å gjenta det du gjorde for å få det første, og deretter forbedre og skalere fremgangsmåten.

Opprett en blogg! Finn ut hvordan ved hjelp av Youtube-videoer

Det er det jeg gjør! Jeg ønsker å gi tips og råd som kan hjelpe gründere på veien til suksess. Men jeg har også lyst til å lære disse tingene selv, og forhåpentligvis tjene noe på det om ett år eller to.

artikkelen fortsetter under annonsen

Det er vanskelig å motivere seg for å gjøre noe hvor man ikke ser helt hvordan pengene skal dukke opp, og det er derfor de aller fleste har fast jobb. Jeg trives dog med å være litt spent og heller streve litt noen år før jeg lykkes. Jeg tenker at det vil være verdt det – jeg har i alle fall tatt en sjanse på å prøve noe nytt.

En blogg kan gi deg en rekke fordeler – som unike besøkende (potensielle kunder), du kan tjene penger på annonser, egne produkter og gjesteinnlegg fra bedrifter. Jeg er utdannet webutvikler, så du kan selvsagt kontakte meg for å få pris på en rimelig løsning: thenstad@gmail.com

Spørreundersøkelser på nett

Ja – jeg måtte inkludere det. Det er kanskje ikke det du vil tjene mest på, og for å være helt ærlig så har jeg ikke undersøkt markedet i det siste. For noen år tilbake svarte jeg på undersøkelser for Norstat sitt panel.no, noe som jeg regnet ut til at jeg tjente rundt 60 kroner timen på.

Det er selvsagt helt elendig, og det lille ekstra du får ut av det er at du vil hjelpe norske bedrifter. Du kan velge å ta pengene ut i form av et gavekort, men du kan også velge å gi pengene til veldedighet. Det synes jeg er en dårlig løsning, da du heller kan ta en deltidsjobb, tjene mer, og heller gi disse pengene til veldedighet.

Panelsøk er et alternativ, som reklamerer med at du kan tjene opptil 6000kr/måned. Klikker man inn på linken så sier de opp til 3.500,- i måneden… Jeg forstår ikke hvordan undersøkelser på nett alltid må virke så sleipt og usikkert. Triaba.no, betaltenettundersokelser.com, Surveymonkey.com og meningstoget.no er andre alternativer. Jeg har personlig ikke testet noe annet enn Panel.no (Norstat), men det er mulig jeg kommer tilbake med et utfyllende referat etterhvert.

Annonse
Aktivert.no

Aktivert er et webmagasin med tusenvis av lesere hver måned. Her finner du topplister og spennende innsikter innen flere ulike sjangre.

Populære innlegg
Annonse