Hvordan Apple logoen ble til

Apple er åpenbart et av verdens største selskaper, og har bevist at design og brukervennlighet er noe man virkelig kan ta betalt for.

artikkelen fortsetter under annonsen

Fra den spede begynnelse i 70 og 80-årene, har firmaet vokst seg enormt stort. Det første til å krysse $1 trillion i markedsverdi. Det har på relativt kort tid blitt en interessant Wikipedia-side, og mannen som startet det hele er blitt en historisk skikkelse.

På sikt vil vi skrive mye mer om Apple, men spørsmålet i dag er som følger: hvordan ble den enormt gjenkjenbare Apple-logoen til? Hvor mye arbeid gikk inn i designprosessen? Har det noe med Adam og Eva å gjøre? Var Steve Jobs sinnsykt glad i epler?

En av de mest gjenfortalte mytene handler om Alan Turing. Turing var en engelsk matematiker og pionèr innen informatikk. Livet til vedkommende ble avsluttet på tragisk vis, da han bestemte seg for å ende det ved å spise et eple forgiftet med cyanid. Derav eple med et bitemerke. Det ville være en flott hyllest, men det var altså ikke grunnen.

Jeg skulle ønske den ovennevnte myten var den faktiske hendelsen. Gjesp. Her kommer den faktiske grunnen: Dersom eplet ikke hadde et bitemerke, ville den bli forvekslet med et kirsebær ved print i mindre formater.

Dette sammendraget er basert på denne artikkelen fra CNN.

Annonse
Aktivert.no

Aktivert er et webmagasin med tusenvis av lesere hver måned. Her finner du topplister og spennende innsikter innen flere ulike sjangre.

Populære innlegg
Annonse